miercuri, 25 februarie 2009

Dom' Costel


Costel Iancu, şef al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, este urmărit penal pentru constituirea unui grup de crimă organizată, lipsire de libertate şi şantaj.


Numit în această săptămână director general al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii, PDL-istul doljean Costel Iancu este urmărit penal într-un dosar DIICOT pentru constituire de grup criminal organizat, lipsire de libertate şi ameninţare. Demnitarul este acuzat că ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia, pentru a-l determina să-i cedeze acţiunile unei companii.

Numit alaltăieri director general al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF) din cadrul Ministerului Agriculturii, Costel Iancu are un bogat „palmares” in fracţional. În timp ce noul demnitar cu atribuţii executive pozează în nevinovat, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie confirmă pentru EVZ finalizarea dosarului în care Costel Iancu este acuzat de mai multe infracţiuni cu violenţă. Pe acest fond, la două zile după ce a semnat numirea lui Iancu în fruntea ANIF, ministrul agriculturii, Ilie Sârbu, se spală pe mâini.

El a invocat ieri protocolul coaliţiei PSD-PDL, arătând că noul director a fost desemnat de partidul condus de Emil Boc. Răpirea din 2006PDL-istul doljean Costel Iancu este urmărit penal în dosarul nr. 35/DP/2006, instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup criminal organizat, lipsire de libertate şi ameninţare. Procurorii DIICOT Craiova îl acuză pe Costel Iancu că ar fi ordonat răpirea unui om de afaceri, Andrei Alexandru, şi a soţiei sale, Corina. Aceştia au fost şantajaţi şi ameninţaţi cu moartea, în caz că bărbatul nu va fi de acord să-i cedeze lui Iancu acţiunile companiei sale.

Răpirea a avut loc în toamna anului 2006. Atât Costel Iancu, cât şi cei cinci complici ai săi, interlopi de notorietate ai Băniei, au fost reţinuţi la vremea respectivă, petrecând 24 de ore în spatele gratiilor. Potrivit surselor judiciare chestionate de EVZ, dosarul urmează să fie înaintat, în curând, instanţei de judecată. Complicii Laurenţiu Gheorghe Ca potescu (zis Pătatu’), Marian Cristescu (zis Fibră), Geromin, Lucian şi Ştefăniţă Bîltac (ultimii trei - tată şi fii) sunt recunoscuţi în Craiova din cauza implicării în diverse incidente violente: recuperări de bani soldate cu agresiuni fizice, răpiri şi scandaluri publice.

Fotografii cu persoane dezbrăcate şi în lanţuri

Percheziţiile efectuate de anchetatori în 2006 la ferma lui Costel Iancu din localitatea doljeană Padea au dus la descoperirea unor alte cazuri de răpire, cel puţin la fel de înspăimântătoare. Astfel, pe proprietatea lui Costel Iancu au fost descoperite fotografii înfăţişând alte persoane răpite în trecut, dezbrăcate, legate în lanţuri şi purtând pancarte cu inscripţii gen: „Sunt o zdreanţă. Nu faceţi ca mine, am făcut o greşeală cu dom’ Costel!”.

Potrivit unor surse judiciare, răpirile au avut loc în ultimii 18 ani, atât pe teritoriul României, cât şi în Austria şi Spania. Cercetările DIICOT au scos la lumină implicările „acoliţilor” lui Costel Iancu şi în alte cazuri, de proxenetism, trafic de carne vie şi crimă organizată, pe filierele România-Austria- Spania.
Sursa:evz.ro

Niciun comentariu: